Λατινική ονομασία: urtica dioica
Η τσουκνίδα απαντάται σχεδόν παντού στην ελληνική Φύση, κυρίως σαν
παράσιτο. Επίσης πολύ συχνή στη Μ.Βρετανία, όπου το όνομα του φυτού
(nettle) χρησιμοποιείται στην αγγλική γλώσσα σαν συνώνυμο της ενόχλησης
και του κινδύνου.
Τα φύλλα της τσουκνίδας είναι πλούσια σε βιταμίνη C και παραδοσιακά χρησιμοποιούνται σαν:
• Διουρητικό, για την αντιμετώπιση νεφρολιθιάσεων
• Ανακουφιστικό σε ερεθισμούς από τσιμπήματα εντόμων και ελαφρά εγκαύματα σαν επίθεμα (κομπρέσα) ή απλές πλύσεις
• Τονωτικό της κυκλοφορίας του αίματος και αποτοξίνωση του οργανισμού
σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, ρευματισμών, ισχιαλγιών και ποδάγρας
Οδηγίες Χρήσης: Χρησιμοποιείται σαν έγχυμα. Βράζουμε 1 φλυτζάνι νερό και προσθέτουμε
περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού τσουκνίδα και αφήνουμε σκεπασμένο για 30 λεπτά.
Διηθούμε το διάλυμα και το πίνουμε. Πίνεται κατά προτίμηση με άδειο
στομάχι το πρωί ή 3 ώρες μετά το γεύμα.
Συσκευασία: 10gr